Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!
Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarna och Topp 30 Ekonomibloggar med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!
Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?
Här kommer den 11:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Scoris!
10 intervjufrågor
Här kommer svaren från ekonomibloggaren Scoris.
1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Kille närmare 40 än 30 och som hållit på med aktier och placeringar i 15 år. Har varit med på allt från krascher till rent lyriska tillstånd och börjar få rätt bra med skinn på näsan.
2. När började du blogga och hur kom det sig?
Hade ganska länge en hemsida som jag skrev lite halvhjärtat på under många år. Startade sedan bloggen 2008 och gillade formatet. Fick där lite nya instrument för att se hur besöksfrekvensen såg ut och insåg att det faktiskt var en och annan som ville läsa det jag skrev. Bloggen har sedan dess utvecklats ganska ordentligt, liksom besöksantalet så det är inspirerande.
3. Hur vill du beskriva din blogg?
Bloggen följer de finansiella marknaderna och är väldigt fokuserad på makroekonomi i en värld av allt större skuldberg. Bloggen handlar mycket om vilka placeringar som uppvärderas i rådande marknadsklimat där centralbanker svarar på varje kris med att trycka mer fiatvaluta (valuta utan reell uppbackning).
4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet är väl att jag och mina läsare ska kunna tjäna pengar på placeringar. Sedan så inbillar jag mig att jag har något att bidra med.
5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Väldigt olika, beror ju på vad jag skriver om för stunden. Jag följer ju de bolag jag skriver om väldigt noga och har ofta kontakt med bolagsledningar för att räta ut frågetecken, så då startar det ofta med att jag helt enkelt kontaktar bolaget. Skriver jag ett inlägg om ekonomi mer generellt så startar det ofta med att jag läst någon intressant artikel eller rapport. Rent allmänt läser jag extremt mycket material och lyssnar på massor med intervjuer och ekonomisändningar via Internet och försöker sedan sammanställa det jag finner intressant i en löpande text till mina bloggläsare.
6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Makro - det styr helt vilka sektorer som för mig blir intressanta att placera i.
7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Läs, läs och läs. Sedan läser du lite till. Jobba långsiktigt. Alla vill göra snabba klipp, men det är oftast mycket bättre att jobba med långsiktiga trender och inte försöka pricka toppar och dalar. Belåna inte portföljen och se till att ta vinster när de uppstår. Gå på bolagspresentationer, prata med bolagen, försök förstå vad de ska tjäna pengar på och varför. Inse att allt idag hänger ihop och är globalt.
8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Först och främst måste du brinna för det du gör annars kommer du att tröttna. Sedan gäller det att inse att det kräver massor med tid, flera timmar varje dag om du vill driva en seriös blogg, det är definitivt ett hårt jobb bakom. Men älskar man det man håller på med så spelar tiden mindre roll, beroende på vad omgivningen säger förstås, jag har en väldigt förstående flickvän.
9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Jag själv använder ju blogspot och tycker det fungerar mycket bra. Finns ju även en rad andra stora blogg-plattformar, det är bara att välja.
10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag hoppas den fortsätter att utvecklas och jag kommer att göra vad jag kan för att det blir så. Så länge som jag tycker det är roligt så kommer jag att fortsätta med bloggen, det får inte bli ett måste. Hittills har det aldrig varit "torka" i skallen, utan det poppar ständigt upp saker som jag vill skriva om.
Ett stort tack till ekonomibloggaren Scoris för intressanta svar!
Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!
Läs även andra bloggares åsikter om Ekonomibloggar.
Läs även andra bloggares åsikter om Ekonomibloggar.